Seneste Kampreferart, hvad skriver de andre ?

Mikkel's Klumme

Lad mig lige starte med en advarsel. Der kommer til at stå rigtig meget i dagens klumme, og hvis du har lyst til at læse det hele, så sæt dig lige godt til rette og sørg for at tisse af først. For at gøre det nemmere for læserne, vil der undervejs i klummen være mellemrubrikker, så det er nemmere at følge med.

Kampreferat af førsteholdets kamp mod Gladsaxe.

Der var revanche i luften for Verner Eriksens tropper, da de krydsede klinger med heltene fra Gladsaxe. Revanchen udeblev dog, da Helsinge efter en medrivende og underholdende kamp, desværre tabte med 1-0.

Første halvleg bar præg af, at det ene hold havde en masse at spille for, pointmæssigt, mens det andet på dét punkt, kunne tillade sig at slappe lidt af. Gladsaxespillerne var ganske enkelt mere aggressive i alle spillets facetter og kunne efter et glimrende mål gå til en fuldt fortjent pauseføring på 1-0.

Sammenfattende for Helsinges spil i første halvleg, kan det siges at løbevilligheden, især offensivt, var alt for lav. Helsinge havde bolden rigeligt, men opspillende blev fuldstændig forkrampet, da boldholderen ganske konsekvent, ikke fik hjælp fra sine medspillere. Et par enkelte gange blev det dog til chancer, bl.a. havde Joppe Hansen en stor en, men den strøg desværre lige forbi stolpen.

Anden halvleg blev dog en helt anden sag. Helsinge virkede pludseligt særdeles opsat på at vise det rekordstore hjemmepublikum, at der er en grund til, at holdet ligger suverænt nummer 1. Godt hjulpet på vej af en tidlig udvisning, satte Helsinge sig fuldstændig på Gladsaxe og hele halvlegen var, i grove træk, spil til ét mål.

Simon Nøhr var den mest chanceskabende spiller, og adskillige gange blev Gladsaxes keeper sat på prøve, men han stod ganske enkelt en fantastisk kamp. Og når han endelig blev passeret, var enten stolpen i vejen, som da en velspillende Daniel Trier afsluttede, eller også kom der an forsvarsspiller i vejen da bl.a. Michael Mini Christensen fik trykket af.

Udligningen lå længe i luften og ville være fuldt fortjent. Midtbanen med Kenneth Nielsen i storform sad totalt på spillet, og kantspillerne var gode til at finde rummene bag modstanderens fireback-kæde. Men den føromtalte målmand og en særdeles solidt spillende anfører, kunne efter nogle minutters overtid strække armene i vejret, som sejrherrer.

Sammenfattende for kamp, må man konkludere, at Helsinge fortjent var bagud efter første halvleg, men samtidig argumentere for retfærdigheden, hvis de efter en anden halvleg på det bedste niveau dette forår, havde kastet minimum 1 point af sig.

En detalje som jeg synes der er værd at notere, er, at det er vildt imponerende så meget kvalitet denne trup besidder. Med fire mand ude, Riise, Grubbe, Kennie og Nøhr, alle midtbanespillere, var det en fornøjelse at se det niveau, som dagens 3(4) indskiftere kom med. René P, Lom, Frede og genindskiftede Sahin, fik virkelig sat deres præg på kampen, alle med en imponerende energi og spillelyst.

Et lille men bestemt opråb, til tilskuere, ledere, spillere m.fl.

Først og fremmest skal dette forstås som min egen personlige holdning, om man deler den er op til en selv, men efter lørdagens kamp, føler jeg et behov for at ytre mig.

Det engagement man kan mærke omkring fodbolden i Helsinge for tiden, er imponerende og beundringsværdigt. Hele klubben og især spillerne nyder godt af den seneste tid megen succes, og det bærer hele setup’et omkring seniorafdelingen præg af.

Engagement og passion er forrygende, men kan i visse tilfælde godt tage overhånd, når følelserne får frit løb. Den tendens har jeg som tilskuer lagt mærke til på det seneste, og nu vil jeg gøre folk opmærksom på problemet.

I weekendens kamp, var der sammenfattende stor utilfredshed med dommertrioens præstation i kampen. Jeg vil egentlig undlade at kommentere på deres indsats, men blot erklære mig enig i, at der var nogle særdeles tvivlsomme kendelser, som ikke faldt ud til Helsinges fordel.

Men jeg må som Helsingemand beklage, det ordvalg som mange af klubbens fans m.fl. vælger at bruge overfor de mennesker, som til et meget lavt honorar, vælger at bruge deres fritid på at dømme vores kampe, er gået langt over stregen. Jeg synes man skal forholde sig til, at det ”bare” er fodbold, og at truende adfærd overfor dommere, linjevogtere og modstandere, ingen steder hører hjemme.

At råbe at dommeren skulle skydes og konsekvent tale voldsomt ned, til den linjevogter som løber godt en meter fra os og forsøger at passe sin opgave så godt han kan, er langt fra acceptabelt. Tænk på, at vi med tiden risikerer at blive kendt som en klub, hvor dommere og linjevogtere ikke bliver behandlet med respekt. Tænk også over, at der til særligt en kamp som i lørdags, er rigtig mange unge mennesker, som ikke bør lære sådan et sprog, når de er i Helsinge og se fodbold.

Det er muligt at dommerne begår fejl, det gjorde de i lørdags, men det gør vi, spillerne, også. Vi spiller i serie 1, så vi kan ikke forvente at dommeren dømmer på superliga-niveau. Så prøv lige at kigge indad en gang, man har lov til at være uenig i deres kendelser og man må også godt sige sin mening, men der er grænser for, hvad Helsinge som klub, kan lægge navn til.

Helsinges førstehold får generelt ikke mange kort og min erfaring siger mig, at det ofte hænger sammen med, at dommere og linjevogtere føler sig godt behandlet, ikke bare af spillerne, men også af folk udenfor banen. Tænk over det!!

Andetholdets kamp mod Alsønderup.

Jeg indrømmer. Der gik lidt champagne, pølse og fadøl i den og jeg så ikke hele kampen. Så hvis referatet er mangelfuldt og fyldt med fejl m.m. kan andetholdets spillere eller trænere passende rette mig i gæstebogen.

Men det jeg så, var et hold som spillede på et rigtig flot niveau. Der var virkelig mange unge drenge på holdet, men med et par rutinerede kræfter på banen som Stougaard og Dennis P, virkede det som en komplet enhed.

Dennis P scorede i kampen 2 mål, og det gør en buttet mand som mig selv enormt glad, at en mand som Dennis viser, at vores slags også kan spille fodbold..;)

Helsinge var set over hele kampen klart overlegne og der var masser af chancer for flere mål. Jeg tror vist at det var en stærkt spillende Patrick Larsen, som fik scoret til 2-0 i første halvleg?

Anden halvleg, blev enig en opvisning fra Helsinge. Rosenkilde scorede et mål, som jeg er overbevist om er det bedste (og måske eneste) han nogensinde har scoret. I en friløber med keeperen, lavede han en skudfinte som keeperen røg på, hvorefter han køligt chippede bolden henover ham. Stærkt rosenkål!

Duracell-kaninen Allan Hansen kronede til sidst en flot indsats, med målet til 5-0. Øvrige detaljer fra en flot kamp: de to ynglinge spillere, Mikkel og Philip, brillerede på hver sin måde. Mikkel kastede et indkast som var længere end jeg kan sparke og Philip lignede en som har spillet senior i lang tid. Med fortrinligt overblik, fantastisk teknik og et godt venstreben, fordelte han bolden på meget klog facon. Han skal nok blive rigtig god en dag.

Samtidig med det, var det godt at se Nicas på toppen. Det blev desværre ikke til nogle mål fra hans side i dag, men teknisk set er han jo en fornøjelse, den gamle keeper!

Sammenfattende må man bare tage hatten af, for det arbejde som Jesper Olsen og Lasse Holm laver med de unge drenge. Endnu en sæson i serie 3 er så godt som sikker, og med det spil, som holdet viste lørdag, er der god grund for optimisme for fremtiden.

Arrangement

Der er sagt og skrevet meget om arrangementet lørdag og jeg vil såmænd bare konkludere en smule, over en forrygende dag.

Hatten af for Jesper S., Nicas, Lauritz, Thomas Jessen og resten af de gæve gutter, for et imponerende arrangement! Flot gået!

Tak til borgmesteren for hans rørende tale, som nærmest fik tårerne frem på drengene. Han får min stemme næste gang. Altså næste gang vi stemmer om kampens spiller.

Tak for øl, til alle dem som gav. Jeg tager glædeligt imod flere en anden gang.

Jesper på guitar og Asger på vokal udsender efter sigende snart nyt album, med titlen ”akavet stilhed”. Lauritz sang også godt, men ikke lige så godt som Asger. Bandet var efter sigende lidt utilfreds med, at aftenens største bifald, var til Jesper og Lauritz og ikke til dem.

Tak til Joppe for at lægge hus til endnu en fest, håber ikke alt er smadret derhjemme. Tak til dem som var med på kontoret i Hillerød (Annabell). Vores anfører Flemming Kå viste god form i Flemming Lamborghini og der var godt med knald på kedlerne denne aften i byen. Man kan vel sige, at vi er regionens absolut bedste fodboldhold, i alle tre halvlege.

FESTDAG I HELSINGE
Oprykningsglæde sluppet løs
Lørdag 28. maj 2011 kl: 22:00

Fodbold-guderne har været med Helsinge fodbold i sæsonen, der så suverænt har givet oprykning til Sjællandsserien. Vejrguderne var derimod mindre venligt stemt, da oprykningen - og klubbens 92 års fødselsdag - lørdag på én gang blev fejret på Helsinge Stadion. Gladsaxe-Hero var heller ikke i gavehumør og vandt dagens kamp med 1-0. Men glæden over oprykningen overstrålede alligevel alt - og champagne-propperne sprang.

HELSINGE: Oprykningen blev sikret i forrige uge - uden at Helsinge Fodbold var i kamp, og 'reaktionen' blev et nederlag på 1-6 ude mod Ejby IF, men lørdag eftermiddag fik glæden frit løb, nederlag eller ej.

Træner Verner Eriksen fik både den traditionelle lufttur og et 'bad' i champagne fra de jublende spillere.

Helsinge Stadion var sat på den anden ende. Flagsmykket i anledning af den dobbelt festdag og med massevis af bannere - og vejrforholdene med regn og blæst taget i betragtning meget stort publikum, og en veloplagt cheerleader-gruppe.

Borgmester Jan Ferdinandsen ønskede tillykke med oprykningen på Gribskov Byråds vegne, og han stillede en gave i udsigt - billetter til hele spillertruppen, trænere og ledere til en koncert i den nye sæson i Gribskov Kultursal.

Publikum - og i særdeles de mange fodboldbørn på stadion - kunne også opleve en virkelig boldjonglør, Danmarksmesteren i freestyle, Tobias Larsen, som henrykkede med med stribevis af tricks.

Helsinge Fodbold fik også sat fokus på de yngste i klubben i programmet omkring serie 1-kampen lørdag mod Gladsaxe-Hero og den kombinerede opryknings- og fødselsdagsfest på Helsinge Stadion. Klubbens årgang 2002 spillede forkamp mod jævnaldrende fra Gladsaxe-Hero, og de unge spillere nød også det flotte indløb til serie 1-kampen sammen med de lokale helte.

HELSINGE: Oven i alle indtryk var der også besøg af en af FC Nordsjællands spillere, Tobias Mikkelsen, som velvilligt skrev autografer til spillerne - og også ledede deres kamp.

Helsinges spillere faldt heller ikke i anseelse hos de unge spillere, som også sikrede sig autografer fra flere af dem.

MOD DANMARKSSERIEHOLD
Stor udfordring for Helsinge
Søndag 29. maj 2011 kl: 18:00

Helsinge Fodbolds bedste hold er i Sjællandserien fra den kommende sæson, og holdet får nu lejlighed til at afprøve niveauet med et hold fra Danmarksserien. Helsinge står nemlig overfor en stor udfordring i pokalturneringen, Ekstra Bladet Cup. I fjerde runde af turneringen får Helsinge nemlig besøg af IF Skjold Birkerød, der er tophold i Danmarksserien tirsdag 7. juni.

HELSINGE: Allerede fem spillerunder før afslutningen af sæsonen i serie 1, sikrede Helsinge Fodbold sig oprykning - for fjerde sæson i træk, men siden har holdet haft svært ved at finde melodien.

Efter 1-6 nederlaget i Ejby, kunne holdet komme tilbage på sejrskurs i hjemmekampen lørdag mod Gladsaxe-Hero, men trods en stribe chancer lykkes det ikke at finde vej til nettet. Gæsterne kæmper energisk for også at avancere fra serie 1 og vandt på 1-0.

Helsinge Fodbold kvalificerede sig til fjerede i pokalturneringen med sejr på 7-1 på udebane mod Hvidovre FC. Efter at have været oversidder i første runde, vandt Helsinge med 2-1 ude mod FIF Hillerød i anden runde.

Kampen mod Birkerød spilles tirsdag 7. juni fra kl. 19.

Fodbold. Der var indbudt til oprykningsfest på Helsinge Stadion – og festet blev der selvom vejr og resultat ikke indbød til det

Helsinge: Mere end 500 tilskuere – ganske godt når man tager det meget omskiftelige vejr i betragtning, havde fundet vej til Helsinge Stadion lørdag eftermiddag. Anledningen var forårets komme – og Helsinge Fodbolds oprykning til Sjællandsserien allerede fem runder før turneringens afslutning. Dagens modstander, Gladsaxe-Hero, indtog før dagens kamp tredjepladsen i Serie 1, og havde derfor masser at spille for, mens Helsinge, der rykkede op allerede i sidste uge, ’kun’ skulle forsøge at imponere de mange tilskuere.

Måske var det faktum, at Helsinge ikke rigtig havde noget at spille for medvirkende til at første halvleg aldrig blev den store oplevelse. Gæsterne derimod gik til stålet og fik også belønning for indsatsen med scoringen til 0-1. I anden halvleg kom Helsinge meget bedre med, og som kampen skred frem kom det meste til at foregå på Gladsaxe-Hero’s banehalvdel. Man skulle dog helt hen til slutningen af anden halvleg før der for alvor kom pres mod gæsternes målfelt. I det 87. minut skyder Daniel Trier fra kanten af feltet og hans hårde skud tager stolpen og springer derefter ud til Simon Nøhr, som hårdt presset igen sender bolden mod mål, men her stikker en forsvarer foden ud og får styret bolden lige uden om stolpen. I det 90. minut får Helsinge hjørne og alle mand – også målmand Thomas ’TK’ Kristensen, tager opstilling i Gladsaxes målfelt. Faktisk er TK meget tæt på at kunne udligne, men hans hovedstød bliver blokeret – og således sluttede kampen med et af sæsonens sjældne Helsinge-nederlag.

Nederlaget ødelagde ikke stemningen, da borgmester Jan Ferdinandsen efterfølgende hyldede oprykkerne, og den fik yderligere et nøk, da spillerne åbnede champagneflaskerne og badede træner Verner Eriksen og alle omkring sig i gyldne dråber.