Nordkysten.nu skriver:

2-1 OVER GILLELEJE
Helsinge tilbage i serie 2-top
Lørdag 29. maj 2010 kl: 20:20

Helsinge Fodbold har ved egen styrke og ved hjælp af, at Hornbæk IF kun opnåede uafgjort, igen bragt sig op på en oprykningsplads i serie 2. Lokalopgøret lørdag eftermiddag gav sejr på 2-1 over Gilleleje FK, og dermed kan Helsinge med tre runder tilbage i sæsonen selv afgøre oprykningen. Næsten 300 tilskuere så kampen på Helsinge Stadion, hvor afgørelsen faldt helt til slut - med 2-0 mål til Helsinge og reducering af Gilleleje.

HELSINGE: Allerød FK indtager nu førstepladsen med med ét point ned til Helsinge Fodbold, som spillede sig frem på andenpladsen - nu á points med Hornbæk IF. Helsinge er bedre indbrydes end Hornbæk efter to 3-0 sejre i de indbyrdes opgør.

IF 'Skjold' Birkerød kan dog i første omgang passere Helsinge ved at vinde søndagens kamp i Hundested - og under alle omstændigheder kan Helsinges kamp i Birkerød i næstsidste spillerunde blive helt afgøende for topplaceringerne.

- Vi er glade for, at vi selv er kommet tilbage i den rolle, hvor vi selv kan afgørede tingene ved at vinde vores sidste kampe. Det bliver bestemt ikke let, da vi også har endnu et af de uforudsigelige lokalopgør, når vi tager imod Græsted IF i allersidste spillerunde, siger træner Verner Eriksen.

De mange tilskuere til kampen mod Gilleleje inspirede holdene til at levere en intens kamp.

- Jeg synes, vi har fortjent vores sejr, idet vi kampen igennem kom frem til klart flest chancer, og vi burde have afgjort det hele klart allerede i første halvleg, mener Verner Eriksen.

Nu blev det ved et enkelt mål. Det var tilgengæld en perle, da Jesper -Joppe' Hansen efter et godt træk ind i banen bragede bolden i mål på en godt skud.

Kampen bar præg af, at de to hold kender hinanden godt. Afgørelsen fandt helt til slut, da Helsinge i det 90. minut kom på 2-0. Patrick Eriksen øgede hjemmeholdets føring efter forarbejde af René Petersen - men i overtiden kom Gilleleje på 1-2, kort før der blev fløjtet af.

Helsinge Fodbolds resterende program ser således ud:
Lørdag 05-06-10 kl. 15:30: Kvistgård IF - Helsinge Fodbold.
Lørdag 12-06-10 kl. 15:30: Birkerød IF 'Skjold' - Helsinge Fodbold.
Lørdag 19-06-10 kl. 15:30: Helsinge Fodbold - Græsted IF.

By niels stefansen upp@b-l.dk foto NiS 30. maj 2010, 17:21

Helsinge: Ovenpå et forrygende forår, tog Helsinge sig en blunder i sidste uges opgør mod Allerød og røg dermed under oprykningsstregen. Det skulle der rettes op på i lørdagens lokalopgør mod Gilleleje. Og der var da heller ikke gået meget mere end fem minutter før Helsinges topscorer, Jesper »Joppe« Hansen havde sat endnu et mål ind på kontoen, da han flot placerede bolden oppe i det ene målhjørne. Endnu en stor målchance til topscoreren løb kort efter ud i sandet og så var det slut med det målsøgende spil – og det gjaldt i begge ender af banen. Gilleleje havde bolden meget, men det foregik altsammen på midten, ligesom begge hold meget af tiden spillede i første sals højde, og det var svært i den noget kraftige vind. Både Helsinge og Gilleleje har spillerne til at kunne levere teknisk godt spil og perfekt shortpassing, men disse så man ikke meget til. Måske havde kampens betydning indflydelse på dette faktum – i hvert fald var det mere infight og vilje, der prægede kampbilledet end det polerede fodboldspil.

Anden halvleg startede med en friløber til indskiftede Kasper Jørgensen. Her kunne han have sat trumf på Helsinges bestræbelser for at afgøre kampen definitivt, men den store mulighed blev misbrugt. Senere var han igen tæt på, men også her forhindrede Gilleleje-forsvaret scoring.

Det kunne godt have givet bange anelser for det videre forløb, da Jesper Stougaard i det 60. minut fik gult kort og dermed gav Gilleleje overtal i 10 minutter, men heller ikke denne store mulighed formåede gæsterne at omsætte i målchancer.

Forløsningen for hjemmeholdet kom i det 82. minut, da Patrick Eriksen blot skulle sætte indersiden på en flot tværaflevering fra René Pedersen. 2-0 og nu skulle tiden blot gå. Det gjorde den også, men alligevel lykkedes det Gilleleje at skabe lidt spænding i slutminutterne. Løbestærke Morten Rasmussen fik endelig belønning for en stor arbejdsindsats, da han satte indersiden på et godt indlæg fra Michael »Mini« Christensen. Da stod stadionuret på 89. minutter og mere blev det ikke til.