USA 2007
Herreturen

Tryp på datoen for billeder
Tryk på "dagen" for dagbog

 Deltagerne : K, Stougaard og DAD

Afrejse dato:   Søndag den 21 oktober

Hjemkomst:    Fredag den 16 november

 

På denne side vil Du kunne læse dagsplanen, ved at klikke på dagen vil Du få en mere udførlig beskrivelse af selve dagen, klikker du på datoen vil du kunne se fotoalbummet for den enkelte dag.

 

 

 

Søndag
21/10 - dag 1:
Afgang fra kastrup kl 10:55 – Heathrow 12:00 (13:00 DK tid)

Afgang Heathrow kl 16:05 (17:05) -> Los Angles 19:05 (4:05)

første nat i USA overnatter vi tæt på lufthavnen på: 

Harward Johnson

8620 Airport Boulevard

Los Angles Ca 90045

Telefon +1 1-310-6457700

Vi lander som planlagt i Los Angeles luftavn, nu var det bare at komme igennem sikkerhedskontrollen, tiderne gør det ikke nemmere men vi slipper igennem. Ude foran lufthavnsbygningen minder varmen og osen fra bilerne os om at vi ikke længere er hjemme i lille danmark. Ifølge planen skulle der komme busser hvorpå der står "Dollar" Dollar er det selskab vi har lejet bilen igennem, tilsyneladende er det ikke et største selskab som findes for jeg tror vi ser 5 -7 Hetrz og AVIS busser før der endelig dukker en Dollar bus op.

Turen til Dollar Car Pickup er hurtigt overstået, det er mørkt og jeg er lidt nervøs for om jeg kan finde vores hotel i dette virvar af biler busser lamper og bygninger.

 

Bilen er hurtigt klaret dog får vi ikke den bil vi havede bestilt, men byttet var ikke så tosset vi får udleveret en Chrysler 300 som herhjemme er en "Waw bil", men over there er der ikke meget Wow over den.

Heldigvis lå hotellet få gader fra Dollar, det tog nogle få min at finde det, men kun fordi den søde dame hos Dollar lige havede givet mig retningen :-)

Endelig fremme og slappe af, hotellet var ganske fint til prisen og lå lige langs med indflyvningen til LAX, så vi så rigtig mange flyvemaskiner lige uden for vinduet.

En laaaang dag er overstået og vi gik ud som lys. 

 

Mandag
22/10 - dag 2:

På grund af det fejlslagne fodbold møde, beslutter jeg at vi prøver at indhente noget tid ved at køre direkte mod Redwood, en tur som vil vise sig at være meget laaang. Vi har først en aftale med Bjarne og Shari om onsdagen, så hvis nu vi kunne nå Redwood inden ville vi indhentet 2 dage, 2 dage som vil vise sig at være en stor fordel senere på turen.   

Planen var at køre ad den smukke "Higway one" langs kysten til San Francisco, og vidre mod Redwood, men det gik ikke, brændene i området gjorde at vejen var afspæret ved Santa Monica, og vi må vende om, vi gør holdt på Santa Monica Beach, lige for at nyde det gode vejr og prøve at være der hvor Bay Watch er optaget.

Rundt med bilen og så prøve at finde en smutvej ud til den store hovedfærdselsåre nordpå, det blev den berømte vej Sunset blvd. hvor alle der rige og smarte bor, der var da også nogle pænt fine huse på den vej.

 

Turen ad innerstate 5 mod San Francisco skulle vise sig at være rigtig lang, det mest spændende (hvis man kan tale om det) var de endeløse kolonner af 3 til 4 bandbiler vi mødte alle med retning sydpå, det var tydeligt at alle de nordlige byer havede sendt de biler de kunne undvære for at hjælpe med katastrofen i San Diego - Los Angles området.

 

Et sted vi kørte forbi var vildt overvældende det var et kæmpe område hvor der gik køer der var i hundrede tusindevis af køer. Vi kunne se adskillige rigtige store "gummigede" som kørte foder ind til dem, aldrig i mit liv har jeg set så mange dyr samlet på et sted (Bjarne kunne fortælle at det var et opsamlingssted inden de fik den sidste tur til slagteriet) turen bød da også på landskaber som vi ikke lige ser herhjemme.

 

Det var blevet mørkt da vi endelig nåede frem til San Francisco, men vi skulle igennem og vidre nordpå, drengene og jeg var ved at være godt møre det havede allerede nu været en lang dag i bilen, med nerverne udenpå kom vi igennem San Francisco og over Golden Gate broen, vidre nordpå, ca. 20 miles nord for San Francisco i Petaluma fandt vi et Best Western hotel, nu var det slut for i dag, eller det vil sige næsten først lige en lille køretur til Pete's for at få noget aftensmad inden vi gik ud som lys på værelset, underligt at drengene kunne sove, det havede da fået sig et par "morfar" i løbet af dagen.

 

Tirsdag
23/10 - dag 3:

Dagen bruges på at se Redwood national park. Vi overnatter i Eureka, syd for Rewood.

 

Onsdag
24/10 - dag 4:
Vi har en meget stille morgen hvor vi i ro og mag får morgenmad på hotellet, og ruller sydpå for at mødes med Bjane og Shari, da aftale først er kl 17:00, giver vi os god tid til turen og gør holt ved Redwood "drive trough" træet, Vores bil kunne også komme igennem.

Om Aftenen var vi i Byen i San Franisco sammen med Bjarne, Sheri og Danese hvor vi spisete et FANTASTISK Koreansk måltid mad, der var bare så meget mad og det smagte så fantastisk godt.
Vi besluttede os for at sove på Terressen hvor vi havede en fantastisk "postkort" udsigt over San Francisco, Alcatrez, Oakland og hele bugten,  

 

Torsdag
25/10 - dag 5:
Dagen indledes med et besøg i Bjarnes firma Sitecore, vi var på "Farmers Marked"  som kan sammenlignes med en torvedag hvor de lokale bønder kom med deres afgrøder, kød, ost, og meget mere, efterfølgende blev der handlet billige Jeans (cowboy bukser). Så gik turen på egen hånd til Fishermans Warf, hvor vi fra Pier 33 sejlede ud til Alcatraz, her fik vi en meget spændende gennemgang af hvordan det var den gang hvor fængslet stadig fungerede, vi mødte også en tidligere indsat som var den 27 sidste fange som forlod Fænglet.

Dagen sluttede med en igen fantastisk middag, denne gang lavet af Sheri selv.

Lige inden vi gik i seng, havede bjarne tændt op i "hot toppen" på terressen, her sad vi så og nød den fantastiske udsigt og klarede hele verdens situationen.

 

Fredag
26/10 - dag 6:

Turen går igennem Sacramento til Lake Tahoe, Her er det koldt for søen er USA's højest beliggende sø i ca. 2,1km højde, men soppe det skulle prøves :-) Det var hurtigt overstået.

Vi overnatter på Vagabond Inn i Lake Tahoe

 

Lørdag
27/10 - dag 7:

Vi fortsætter mod Yosemite national park, hvor vi opholder os resten af dagen og overnatter på camping inde i parken.

 

Søndag
28/10 - dag 8:
Søndag morgen tager vi stille og roligt og pakker sammen, ser det vi mangler og drager af sted for at opleve de såkaldte "ghosttown's" vi besøger enten Darvin Ghost Town og / eller Stovepipe Ghost Town begge beliggende omkring og i Death Valley som vi også kører igennem evt med en overnatning hvis klimaet tillader det.

Køreturen gik ikke lige som planlagt, en omvej på ca. 400 km gjorde at vi sluttede i Las Vegas kl 20:00, Her havede vi en meget spændende aften i et helt utroligt lys og lyd inferno.

 

Mandag
29/10 - dag 9:
Dagen bruges i Las Vegas, selv om drengene ikke kan "gamble" i byens kasinoer, for man skal være 21 år, så er der rigtigt meget vi skal se, Las Vegas er en by som aldrig sover og der er hele tiden noget at se på. Vi bruger evt. noget tid på at besøge Hooverdæmningen  som kun ligger 37 miles fra hvor vi bor.

Hvor vi bor !! "American 5" et rimeligt billigt hotel til ca 72$ pr nat, en god deal trode vi og vi bookede begge overnatninger med det samme, I et non smoking rum ligger der skodder på gulvet og der er brændt hul i sengetæppet, badeværelsesdøren kan ikke lukkes, og alle lyde farer lige igennem de tynde væge.


 

 

Tirsdag
30/10 - dag 10:
Turen går til Zion National Park hvor vi overnatter i telt på Zion's "campground" inde i parken, det blev første nat på 100% hiker maner, vi var alle lidt ømme i kroppen, og vi havede det meget varmt i vores soveposer, det betød at vi faktisk sov udenfor soveposen.

 

Onsdag
31/10 - dag 11:

Vi vågner inde på parkens "campground" efter ca. 12 timers søvn er det tid til morgenmad, den beslutter vi os for at tage i den tilstødende by Springdale, vi havede bare ikke styr på at vi havede krydset en tidszone og der derfor ikke længere serveres morgenmad nu var det frokost, vi blev mætte :-)

Tilbage til lejeren hvor vi nu skulle have en generalprøve på rigtig "hiking" med alt vores udstyr, Alt blev pakket i rygsækkene og vi tog afsted på en tur hvor vi skulle hike op i bjergene en tur på ca. 3 km.

Generalprøven gik faktisk fint og alle var positive omkring de ventende prøvelser.

Endnu en nat i telt i Zion Nationalpark, har jeg nævnt hvilke fantastiske stjernehimler der er herovre !  

 

Torsdag
1/11 - dag 12:

Efter en noget bedre nat i Zion hvor vi alle havede sovet noget bedre (det var også blevet lidt koldere så nu passede udstyret lidt bedre, gik turen mod Bryce Canyon, nu bevægede vi os op i højderne sådan ca. op til 8000 fod hvilket gør luften en del koldere, men så længe solen skinner er det dejligt ifølge vejrudsigten ville natten byde på minus 7 grader, og da vi også skulle sove i telt her var vi noget spændte.

Dagen blev brugt til en hinking tur på ca. 2,5 km i de mest fantastiske klippeformationer, de lignede næsten statuer (selv Kennet var imponeret)

Mørket falder hurtigt på men vi havede handlet ind til en godnat øl på bænken, den blev indtaget i mørke med en pandelampe i hver pande, samt en påklædning som ikke skal vises på billeder, et lille parafin lys gav lige lidt hygge. temperaturen var ca. 5 grader (som at hygge i et køleskab)

Natten bød på ca minus 4 grader, men vi var alle enige om at denne nat hvade været den bedste i Teltet, alle havede sovet perfekt og helt uden at fryse.  

 

Fredag
2/11 - dag  13:

Så var det tid til endnu en generalprøve, kan vi lave havergrød af de gryn vi har købt her i USA, parafin lyset var helt frosset så det var ubrugeligt, grøden blev kogt krydret med salt fra McDonalds vi har nemlig tanket op med de små poser derfra !!, Grøden var fin solen var på vej op og temperaturen sneg sig op på ca. 2 grader.

Vi pakkede sammen og begyndte turen mod byen Page i Arizona som er dagens mål, jeg havede fundet en genvej som ville spare os for ca. 160 km, problemet var bare at vi ikke fik drejet af i tide så derfor fik vi lige kørt ca. 80 km for meget !!

Vi fandt genvejen hvor der stod et skilt med ordene "impossible when wet" men solen skinnede som den hele tiden har gjort, så af sted over stok og sten ca. 100 km på en grus/sand vej igennem ørkenen, igennem flodsenge og opad lodrette bjergvæge, men frem kom vi.

Byen Page blev nået hen på eftermiddagen og vi fik indlogeret os på en fint hotel hvor vi kunne få et meget tiltrængt bad. 

 

Lørdag
3/11 - dag 14:
Da det lykkedes at finde et hotel i Page med HBO (kanalen som sender Mikkel Kessler's boksekamp, valgte vi at glemme alt om den campgrund vi havede reserveret i Grand Canyon, til gengæld skal vi rigtig tidligt op i morgen, for det er jo her turen starter for alvor.

Vi hyggede i Page hvor man afholdt et årligt "Hot Air Ballon Regatta" vi vågnede ved nogle underlige lyde lige udenfor hotellet, det viste sig at være lydene fra oppustningen af ballonerne, det var en fantastisk morgen med sol fra en skyfri himmel, det var lidt sjov at se alle de balloner svæve til himmels, Vi var i Vall Mart og handle, behøver jeg at sige at det var STORT, resten af dagen gik med at hygge / sole os ved søen Lake Powell, pakke rygsække samt dagens højdepunkt, boksekampen !! ærgeligt at han tabte. Nu her kl 23:30 lokal tid er alle på vej i seng alt er pakket og klart. 

 

Søndag
4/11 - dag 15:
Vi begynder vores tur ned i Grand Canyon, hvor vi følger Bright Angel Trail fra Bright Angel Trailhead til Indian Garden, vi fortsætter til og overnatter på Bright Angel Campground, turen er på ca. 9,6 Miles eller 15,5Km en nedtur på 1359 meter

 

Mandag
5/11 - dag 16:

Turen går fra Bright Angel Campground til Cottenwood Campground hvor der overnattes.

 

Tirsdag
6/11 - dag 17:

Turen går tilbage til Bright Angel Campground hvor der overnattes

 

Onsdag
7/11 - dag 18:

Vi hiker hele vejen ud af Grand Canyon fra Brigt Angel campground via Kaibab south trail, denne route er på ca. 10 km med en stigning på 1,5 km, det var noget af en mandomsprøve, men vi kom alle op med fuld oppakning vi startede kl 10 om formiddagen og endte med at se solnedgangen lige inden toppen blev nået (den går ned kl 18:00)

Øverst på ønskesedlen stod en stor Coca Cola, hvilket vi fik og så et godt og laaaaaangt bad.

Så skulle man tro at det ikke var mere energi tilbage, men vi endte med at se film på værelset il kl 02:30 om natten !!!!

 

 

Torsdag
8/11 - dag 19:

Dagen går med at bevæge os mod Las Vegas, dette på gund af de billige hoteller og billig god mad, vi finder den berømte Route 66 vej og følger den over ca. 100 miles, vi starter i byen Williams, hvor vi gør holdt for at spise, en sjov oplevelse hvor tiden er gået i stå i 60erne, gammelt alt sammen men stadig pænt :-)
Efter en laaaang dag i bilen sover vi i Las Vegas  

 

Fredag
9/11 - dag 20:

Morgenmad på Cirkus Cirkus og vidre mod San Diego, vi tager den med ro og følger I15 hele vejen, da det liver mørkt ser vi lyset fra en football bane, vi drejer af og oplever stemningen på en Amerikansk high skole, hver fredag er der football og alle deltager, nogle af dem omkring os undrer sig over hvad vi og laver der, vi forklarer det med lyset og alle er venlige og smilende, en enkelt forsøger ovenikøbet at tale dansk til os :-)  
Godt trætte efter dagens rejse falder vi omkuld på Motel6 i San Diego, havede vi ikke været så trætte havede vi nok forsøgt at finde et mere "rent" hotel

 

Lørdag
10/11 - dag 21:

Tidligt op og mod SeaWorld, vi er fremme 45 min før porten åbnes kl 20:00 om aftenen sidder vi igen i bilen efter en af vores bedste dage herovre, vi har alle kælet med Delfiner, rørt ved Rokker og set shows med dræber hvaler, delfiner og søløver, aftnen sluttede med et fantastisk show med Rock and Roll dræber hvaler meget meget flot, utroligt at man kan få dem til at gøre det de gør

 

Søndag
11/11 - dag 22:

Vi er stadig i San Diego, vi kører lidt rundt for at se hvad der er at byde på, vi ser mange underlige ting, lige ved grænsen til Mexico finder jeg et shoppingcenter med tøj, alt i mærkevarer lige så laaaaangt øjet rækker og Jesper går amok (nu er han på hjemmebane).

Efter Shoppingen går turen de sidste par hundrede meter til grænsen, vi parkerer bilen og går over vi er lidt spændte (faktisk vil Kenneth slet ikke med,men han ender med at tage med) Nu er vi i Mexico det var intet problem vi gik lige igennem, og nu er det hele meget sydlansk, boder alle vejne med alt i turist gejl, straks bliver drengene fanget i en handel hvor de giver for meget for et par halskæder, nu kan jeg huske et par tricks fra Egypten, dem får jeg lærdt dem, de næste halskæder bliver handlet til en helt anden pris :-)

Turen tilbage til USA blive en helt anden op i køen med Mexicanere, køen er omkring 1 km lang, men vi snyder os ind ca. på midten, og så er det ellers igennem nåleøjet, vi ser Mexicanere som kommer gående tilbage igen, sikkert afvist bliver vi enige om. Køen fik jeg sagt til drengene er også en del af oplevelsen :-) det måtte jeg høre lidt for.
En Mexicaner tilbyder os at køre os over grænsen for 5$ pr næse, men vi afviser, det var sikkert også klogt or bilerne kom heller ingen vejne, vi havede kun sparet gåturen. Vi kom til at tænke på at det var søndag aften og der sikkert var mange Mexicanere som var på vej til USA for at møde på arbejde mandag morgen, derfor de mange mennesker. 

Vi slutter dagen med at køre mod LA men stopper da det bliver mørkt, gider ikke køre mere bil i dag.

 

Mandag
12/11 - dag 23:

Morgenmad i Carlsbad på en resturant som forsøger sig at slå igennem med Europæisk morgenmad, hvor i Europa det kommer fra ved jeg ikke lige, men spisligt var det.

Så af sted mod LA, vi kører mod Long Beach hvor Queen Marry Ligger, solen var varm og der var masser af liv vi hyggede inden vi kørte til vores hotel hvor vi bliver resten af turen, hotellet er det vi startede med at bo på Harward Johnsson. Vi tager en slapper inden dagen i morgen hvor vi tager i Universial Studio.

 

Tirsdag
13/11- dag 24:

Hollywood - på havnen, Disneyland

 

Onsdag
14/11 - dag 25:

Fodboldtræning på California State University, Los Angles 

 

Torsdag
15/11 - dag 26:

Afgang fra Los Angles kl 14:55, så går turen til Heathrow og tilbage til Danmark via Kastrup

 

Fredag
16/11 - dag 27:

Ankomst Kastrup klokken x:xx med fly nummer BAxxxx

Turplan :

Los Angeles

Highway one

San Francisco

Redwood Natl.

Yosemite Natl.

Zion natl. park

Bryce Canyon

Las Vegas

Hoover Dam

Grand Canyon

San Diego

Los Angles

Kort :
Los Angles
San Francisco
San Diego

 

Vejrudsigt:
Yosemite

Se vores Bil

Links :

Destination Grand Canyon:

Backcountry Hiking

Hiking kort / camp sites

Kort :

Bright Angel Trail

 

Beskrivelser :

Bright Angel Trail

Bright Angel Recording

Kanoholdet.dk ©  1992 - 2005 • Rettigheder • Offentliggørelse

Kenneth på kanten april 1992