USA 2010
Herreturen

 Deltagerne : Thomas, Thomas og HC

Afrejse dato:   Søndag den 17. Oktober

Hjemkomst:     Fredag den 5. November

 

Søndag
17/10 - dag 1:

Afgang fra København kl 7:50 ankomst Los Angeles kl 14:15, vi flyver med British Airways, København - London fly BA6532, herefter med American Airlines London - Los Angeles fly AA137. Vi afhenter vore bil hos Dollar.com og kører til vores hotel:

 

Best Western Carriage Inn

5525 Sepulveda BlvdSherman Oaks

CA 91411

Resten af dagen bruges til at slappe af ved poolen, evt. med en gåtur i Hollywood

 

Mandag
18/10
 - dag 2:  Rute formiddag - rute eftermiddag
Så er det tid til en på opleveren, vi tager til Universial studios hvor vi snilt får "brændt" en hel dag af, vi slutter dagen af med at køre til vores nye hotel som ligger i LA bydelen Ontario.

 

Days Inn Ontario Airport
1405 E 4th StOntario
CA91764


Tirsdag 
19/10
- dag 3:  Dagens rute

Vi begiver os direkte mod Las Vegas, hvor vi forventer at ankomme tirsdag over middag, byen som aldrig sover skal udforskes den er meget stor og spændende kan vi finde en spændende koncert eller optræden så tager vi den med. Vi overnatter på Luxor hotellet, en stor oplevelse i sig selv

Onsdag 
20/10
- dag 4:  Dagens rute
Fra morgenstunden kører vi via Boulder City til Hoover Dam, en tur ned i dæmningen bliver der tid til, resten af dagen går med at komme frem til Hualapai Hilltop, vi skal have handlet vand og proviant til vores tur ned til Supai Indianerene.

Da vi første gang skulle besøge dem i 2008 brød en dæmning sammen 18 dage før vores ankomst, hele Supai byen og området omkring blev oversvømmet, folk blev evakueret med helicopter 


Torsdag

21/10 - dag 5: 

Dagen starter lidt kedeligt for vi kommer til et skilt hvor der står at vejen er lukket pga "flash flood" og at det er forbudt at køre på vejen, det er nu anden gang at jeg må skuffes, vi finder et turist kontor, hvor de bekræfter at det er lukket til mindst den 1. november.
Hmmm vi kører mod Williams først noget forkost og så en tur på turistkontoret, der sker intet i Williams, vi tager derfor en rigtig laaang tur igennem ingenmandsland ad grus og jordveje forbeholdt 4-hjulstrækkere, men der skal mere til for at skræmme os. efter et par timer kommer vi frem til en gammle guldgraver by Jerome, vi kom dog ind en helt anden vej end de andre turister, efter at havet udforsket den spændende by gik turen vidre til Sedona og Flagstaff.
Flagstaff blev endestationen for i dag.


Fredag 
22/10
- dag 6:
Dagen i dag byder på en generalprøve hvor bentøjet skal testes, vi drager til Kendrick Mountain hvor vi skal vandre op til toppen, en tur på 4 - 5 timer, men turen aflyses da det begynder at sne. tilbage til asfalteret vej igen hvor turen 
fortsætter mod Grand Canyon, undervejs ser vi en spændende klippeformation og bliver enige om at nu skal bentøjet testes, som det fremgår af billederne var klipperne formet helt specielt af naturen gennem rigtig mange år. Dagen slutter i Grand Canyon Village hvor vi indlogerer os på luxus-hotel i stedet for den planlagte teltovernatning.

 

Lørdag 
23/10
- dag 7:

Dagen i dag benyttes til at sove lidt længere, og så er det ellers af sted til selve Grand Canyon nu skal vi være turister som alle andre vi handler tøj i GC shoppen, en stille og rolig dag hvor vi lader op til morgendagens udfordringer.

Om aftnen tager vi i Grand Canyon IMAX cinema, hvor vi ser en storslået film om G.C. nu er vi klar :-)

Vores overnatning på "Mather Campground" (plads 117) erstattes af endnu en dag på luxus-hotel

 

Søndag 
24/10
- dag 8:

Første overnatning i Grand Canyon, vi starter dagen med at gå ned af South Kaibab Trail, en lang og hård tur men bestemt ikke umuligt. Vi overnatter på Bright Angel Campground. Hvis energien holder skal vi nyde den fantastiske nattehimmel hvor det næsten er fuldmåne.

Grand Canyon i fuldmånens skær er noget helt ubeskriveligt, faktisk kan man vandre som om det var dagslys (det prøver vi i morgen, hvor det er fuldmåne)

Inden der krybes til køjs skal vi lige til Ranger møde ved Phantom Ranch, det er meget lærerigt og spændende. (der er specielt en Ranger jeg håber er på vagt, han er bare helt fantastisk :-) 

Mandag 
25/10
- dag 9: 

Vi står op i fornuftig tid og vandrer mod Cottenwood campground, undervejs skal vi bl.a. se Ribbon falls, og evt bade i den lille biflod som vi hiker langs med.

Desværre har vi ikke tilladelse til at overnatte på Cottenwood, Turen går derfor tilbage til Bright Angel Campground, hvis alt går vel venter der en overraskelse, Rangermødet skal også "sluges" men vi skal helt sikkert også prøve "tutten" en enkelt pilsner eller to skal nydes, husk på at de bliver transporteret ned på ryggen af mulddyrene, her kommer ølvognen ikke!


Tirsdag 
26/10
- dag 10:

Nu går turen tilbage med toppen igen, men vi mellemlander i Indian Garden for en enkelt nat, Indian Garden findes ca. halvvejs oppe, det giver os lidt bedre tid til at nyde Colorado River som vi får mulighed for at bade fødderne i, men rigtig bade må man ikke det er for farligt, måske kan vi finde tid til at besøge Plateau Point lad os nu se.


Onsdag
27
/10 - dag 11:  Dagens rute

Tidligt op og hike de sidste 4,6 miles (7,4 km) op til "South Rim" vi nyder den rigtige gode fornemmelse der strømmer igennem kroppen når man kommer op på kanten igen, en fornemmelse som ikke kan beskrives, den skal opleves, samme fornemmelse er også årsagen til jeg tager turen for tredie gang.

Vi forventer at være ved kanten omkring middag, bilen pakkes og vi begiver os til Page hvor vi overnatter, skulle vi komme frem i god tid tager vi til Lake Powell som ligger lige ved siden af Page.


Torsdag 
28/10
- dag 12:  Dagens rute

Vi forlader Page fra morgenstunden og begiver os mod Zion National Park Det bliver en tur igennem et helt unikt landskab hvor forandringerne hele tiden giver noget nyt at se på. Turen fra Page til Zion tager ca. 4 timer, vi har derfor masser af tid til at se nærmere på Zion allerede i dag, måske det er dagen for et besøg på Angel's Landing Aftensmaden spises i den tilstødende by Springdale, her skal vi have USA's største T-Bone steaks
Dagen starter med at se lidt mere på Zion natl. park inden vi begiver os på vej mod Las Vegas, endnu engang besøger vi denne vanvittige by hvor man aldrig sover, vi er her dog kun for at overnatte og spise billigt.
Undervejs gør vi holdt i Mesquite, byen ligger i Nevada lige på grænsen til Arizona, her skal vi spise turens voldsommeste middag, jeg husker ikke hvad stedet hedder men det er berømt i hele området for at være det bedste sted og spise, og så koster det kun ca. 50 kr. pr. næse 
 

Lørdag 
30/10 dag 14: 
Dagens Rute

Så er det "store" køre dag, vi skal fra Las Vegas til Yosemite natl. park, en tur på 419 miles (675 km) undervejs kører vi igennem Death Valley, Bunden af Death Valley er USA's laveste punkt og befinder sig 86 meter under havets overflade, blot 122 km derfra ligger Mount Whitney hvilket er USA's højeste punkt, 4.421 meter over havets overflade. Death Valley holder en varmerekort på 56,7 grader, rekorden er fra 10 juli 1913.

Vi bruger ikke så meget tid i Death Valley men vi får set rigeligt til området da det er 7.800 kvadrat kilometer af den.

Vi begiver os nord på ad vej 395, langs med en bjergkæde hvor der er masser af sne på toppen, på et tidspunkt er det tid til at krydse denne bjergkæde for at komme til Yosemite, vi skal igennem Tioga Passet som langt op på sommeren stadig er lukket på grund af sne Vi overnatter i Yosemite natl. park

Søndag
31
/10 - dag 15:
  Dagens rute

Vi ser lidt på Yosemite fra morgenstunden inden vi begiver os på vej mod San Francisco, turen er på 200 miles vi forlader derfor Yosemite omkring middag. Igen vil vi komme igennem et utroligt landskab det skal nydes i fulde drag.

Turen går nu til

 

Mandag
1/
11 - dag 16:
 

I San Francisco kører vi over Golden Gate broen og overnatter i eller omkring byen Sausalito

 

Tirsdag
2/11 - dag 17: 

Vi skal besøge Alcatraz, Pieer 39, Golden Gate, Lombard Street og meget mere det bliver en rigtig bydag. Aftensmaden fortæres på Brothers, en Koreansk resturant for koreanere, kønt er der ikke men godt det er det glæd jer.

 

Onsdag
3/11 - dag 18:

 


Torsdag
4/11 - dag 19:

Higway one  mod Los Angeles

Fredag
5/11 - dag 20:

Turens sidste dag, ihvertfald i USA, vi bruger dagen på stranden vi besøger Santa Monica Pier, Santa Monica Beach, Venice Beach, Muscle Beach
Afgang Los Angeles Airport kl. 20:10 lokal tid, vi flyver med American Airlines fly nr. AA136 til London.

Lørdag
6/11 - dag 21:
Ankomst London 13:30 lokal tid, vi tager Metroen til vores Hotel:
Rex Hotel
49-51 Shepherds Bush Road
W6 7LU London
Vi tager en eftermiddag og aften i London, mon ikke vi nok skal få tiden til at gå :-)


Søndag
7/11 - dag 22:

Så sover vi længe, får en god gang morgenmad og afsted til London Heathrow.
Afgang London kl 11:55 med British Airwayes fly nr. 6536 ankomst København 15:00 lokal tid.

 


 

 

Planlægning:
Flybooking
Hotelbooking

Billeje
Valuta
Myndighederne


Områdekort
Universial Studios

Filmlinks:
HC På bunden
Et laaangt tog

Kanoholdet.dk ©  1992 - 2008 • Rettigheder • Offentliggørelse

GC-Team  2010