Billeder fra Ugeposten, Nordkysten.nu, Anker og Holdleder.

4-0 I SERIE 1-DEBUT
Flot start for Helsinge
Lørdag 14. august 2010 kl: 19:30

Helsinge Fodbold har ambitioner om at sikre en solid tilværelse i serie 1, hvor klubben er tilbage efter 14 års fravær. Starten lørdag eftermiddag kunne ikke være bedre, da Lynge-Uggeløse blev sendt hjem med nederlag på 4-0. Det er selvfølgelig for tidligt at sige, hvordan vi placerer os i den nye række, men jeg er tilfreds ikke blot med de tre points men også med det spil, vi præsterede, siger træner Verner Eriksen.

HELSINGE: Nederlaget tirsdag aften i pokalturneringen til HIK fra 2. division var ikke til at mærke på Helsinge-spillerne, der dominerede fra første fløjt.

Det første mål lod heller ikke vente længe på sig. Allerede efter knap fem minutter stod debutant Philip Riise for sæsonens første scoring i serie 1, da et hjørnespark fra Jesper 'Jobbe' Hansen endte hos den tidligere Gilleleje-spillere, som resolut omsatte chancen i mål.

Pauseføring på 2-0
Efter en halv time øgede Patrick Eriksen til 2-0, og Jesper Hansen havde chancer til at 'lukke' kampen allerede i første halvleg, ,men han havde ikke den sædvanlige skarphed.

- Lynge-Uggeløse forsøgte at presse os i starten af anden halvleg. Men det blev ikke helhjertet, og vi havde også vores chancer i denne periode, siger Verner Eriksen.

Asger Onsberg øgede Helsinge-føringen til 3-0 efter 20 minutter - på godt forarbejde af Philip Riise, mens Morten Grubbe lagde op til Kennie Garnells scoring til 4-0.

Der blev ydet en super holdindsats, fastslår Verner Eriksen. Han er ovenud tilfreds med de tre points - og det flotte spil, der også blev leveret.

Målmandsdebut til T.K.
Nicas Kjeldsen har sat sin karriere på pause for at virke som trænings på Helsinge Fodbolds U-17 hold i 3. division.

Dermed kunne Helsinge Fodbold lørdag præsentere hjemmepublikum for en ny målmand, Thomas Kristensen, der for år tilbage spillede i Hillerød - og som efter et par år med old boys-fodbold i Helsinge har meldt sig klar til at vogte målet på serie 1-holdet.

- T.K. kommer med stor erfaring og leverede en pletfri indsats i dag, fastslår Verner Eriksen.

Mikkel Nøhr skadet
Der er lidt skår i glæden over sejren, da nytilkomne Mikkel Nøhr tidligt i kampen blev så slemt skadet efter et sammenstød med Lynge-Uggeløses målmand, der uheldigt ramte ham på den ene harm.

Nøhr kom en tur på skadestuen for at få set nærmere på skaden.

- Forhåbentlig er det blot et alvorligt slag og ikke et brud, siger Verner Eriksen.

Mikkel Nøhr, herunder, måtte udgå efter sammenstød med Lynge-Uggeløses målmand.

LUI sat grundig på plads i Helsinge

Trods nedrykning fra Sjællandsserien havde LUI’s førstehold store forventninger om et godt resultat i sæsondebutkampen i Helsinge. Stor skuffelse i LUI over, at Helsinge sejrede klart 4-0

Uden frameldte Garry Brooks, men med Louis Valente tilbage i startopstillingen, stillede LUI’s unge førstehold op til den svære udebanekamp på Helsinges glimrende fodboldbane, og det blev en ordentlig én på frakken for LUI med 0-4.
Gæsterne stillede op i de kendte grøn-røde farver, og det hjalp desværre ikke på LUI-spillet, der i store dele af matchen ikke hang ordentlig sammen mod Helsinges velsmurte fodbold-maskine.
Kampen var dårlig kommet i gang, da hjemmeholdet kom i front 1-0, hvilket skete i det fjerde minut.
Et hjørnespark i LUI’s venstre side blev af Helsinges fløjspiller sendt ind over LUI’s forsvarsmur, der ikke fil clearet bolden ordentlig væk, og efter noget klumpspil hakkede en Helsinge-angriber bolden in i LUI-nettet til 1-0.
Det var, som om LUI’erne fik mere gejst i spillet i angrebet, og det blev to hovedstødsforsøg til LUI i de følgende ti minutter, men ingen gevinst ud af disse bestræbelser.
Tværtimod blev det 2-0 i kampens 36. minut. En lang og præcis aflevering til Helsinges lange og hurtige venstre fløjspiller bragte Helsinge-manden helt fri, og behersket sendte han bolden ind i LUI-målets fjerneste hjørne bag Niklas Spånbæk, der ingen chancer havde for at redde.
Første halvleg sluttede uden yderligere scoring, og halvlegsresultatet 2-0 til Helsinge var ganske retfærdigt.
Anden halvleg startede med Helsinges elleve spillere helt oppe på dupperne, og blot elleve minutter ind i anden halvleg blev det 3-0. En teknisk god Helsinge-spiller modtog bolden midt for LUI-målet, hvor han fik god tid til at tæmme bolden og ekspedere bolden i LUI-målet tæt op ad den ene opstander, og atter var Niklas Spånbæk chanceløs.
LUI’erne prøvede at trække sig op til dåd, og Martin Svensmark var tæt på en reducering i anden halvlegs 22. minut, men Helsinges forsvar fik blokeret i sidste øjeblik.
Nogen dramatik udspilledes på sidelinjen, idet Martin Svensmark fik ti minutters spilstop og et gult kort for at forlade banen, på trods af, at dommeren havde dekreteret, at han skulle skifte fodtøj!!
Med 12 minutter tilbage at spille, scorede hjemmeholdet kampens sidste mål, idet et indlæg fra Helsinges venstre side resolut blev sendt ind i LUI-målet via undersiden af overliggeren, en flot scoring i øvrigt.
Kampen ebbede ud, og det var et noget slukøret LUI-mandskab, der returnerede til Lynge med 0-4 mod Helsinges glimrende fodboldhold.
Ikke meget at glæde sig over hos LUI. Dog kæmpede Andreas Bredgaard og Patrick Skov godt gennem hele kampen, og indskiftede Morten Knudsen og Rasmus Gjerløw gjorde det også ok.

På lørdag 21. august spiller LUI den første hjemmekamp i serie 1, og kl. 14.00 fløjtes matchen LUI-Lundtofte i gang.

Stort nederlag i pokalkamp fik ingen betydning mentalt – Helsinge var klasser bedre end Lynge, da man tog hul på turneringen.

Tirsdag i sidste uge tog Helsinge imod HIK fra 2. division i pokalturneringen. Samtidig indviede man det nyrenoverede speakertårn – og det blev også det eneste, der for alvor var værd at fejre den aften. Københavnerne var for stor en mundfuld for det nyklækkede Serie 1-mandskab og kun en af de nyoprykkede ynglinge, Kennie Granel, var i stand til at score for hjemmeholdet, da HIK vandt sikkert 1-6.

Sådan en lussing kunne man godt frygte ville sætte sig på psyken, men da Helsinge tog hul på Serie 1-sæsonen lørdag eftermiddag, var der ingen slinger i valsen. Efter kun fire minutter stod der 1-0 på den nye måltavle. Philip Riise, gammel Helsinge-dreng, der er vendt tilbage til klubben efter en afstikker til Gilleleje, udnyttede klumpspil efter et hjørnespark og scorede fra tæt hold.

En anden af de nye Helsinge-spillere, Mikkel Nøhr, måtte forlade banen med en skade efter sammenstød med gæsternes målmand. En kedelig exit for den tidligere Annisse-spiller, der dog kunne glæde sig over, at Patrick Eriksen kort efter øgede til 2-0 på godt forarbejde af Kenneth Nielsen.

Samme Kenneth Nielsen var også impliceret i scoringen til 3-0 i det 56. minut, da han fandt Philip Riise med en perfekt tværaflevering – han spillede hurtigt videre til Asger Onsberg, som med et fladt, velplaceret spark passerede Lynge-målmanden.

Kampens sidste scoring faldt i det 78. minut, da Morten Grubbe i tæt kamp med målmanden, fik raget bolden til sig og tæt på baglinien lagde en perfekt aflevering ind til unge Kennie Garnel, der havde let ved at score sit første turneringsmål.

I det sidste minut burde endnu en af de nye Helsinge-spillere have øget til 5-0, men Steffen Andersen undervurderede Lynge-målmandens reaktionsevne, og han måtte se sit skud – med knap to meter ind til målstregen – pareret.

Træner Verner Eriksen var efter kampen yderst tilfreds med sit holds indsats: “Det var rigtig rart med tre points i premierekampen. Lynge spillede ganske pænt, men havde ikke rigtig noget at byde på fremad. Det bliver højst sandsynligt ganske anderledes, når vi næste lørdag skal møde Allerød – her får vi nok den første måling på hvad der skal til for at klare sig godt i Serie 1”.