Kampreferat

Tilbage til forsiden    tilbage til Helsinge-fodbold

Helsinge - Hornbæk

Hornbæk IF skriver:

Spillemæssigt var Hornbæk det bedste hold, men Helsinge vandt alligevel 3-0 og scorede bl.a. to mål, mens Hornbæk var to spillere i undertal

Både Helsinge og Hornbæk var inden lørdagens kamp noteret for 4 points efter to kampe, og derfor ville en sejr til en af siderne bringe det vindende hold helt til tops i rækken, hvor ingen hold var noteret for maksimumspoints efter de to første runder.
En topplacering var derfor på spil for begge parter. Og bedømt på kampens første halve time lignede Hornbæk et nyt tophold. Således havde Hornbæk klar overvægt i spillet, og det skortede da heller ikke på chancer.
Allerede i de første minutter var Hornbæk nærgående. Først med et glimrende forsøg udefra fra en af banens bedste, Casper Porsgaard, og dernæst havde Peter Fisker en gylden mulighed, da han blev spillet fri i venstre side. Uselvisk forsøgte han at spille bolden skråt tilbage, men missede afleveringen, hvor to Hornbæk-spillere ellers var helt blanke foran mål.

Flere chancer

Efter den glimrende indledning fortsatte Hornbæk med at lægge pres på Helsinges forsvar. Og unge Morten Olsen havde således tre glimrende forsøg, som havde fortjent en bedre skæbne. Først et hovedstød efter glimrende forarbejde af Shawn Engvej og dernæst et forsøg, hvis ripost Peter Fisker burde have scoret på, og endelig et forsøg lige over mål efter et af kampens mest velspillede angreb. Minutterne efter sendte Casper Porsgaard et indlæg ind foran mål, hvor Mikael Sørensen i fri  position forsøgte sig med et hovedstød, som imidlertid blev afværget af Helsinges keeper. Og på det efterfølgende hjørnespark skulle en ellers stærkt spillende Lars Saggau blot have sat pandebrasken på den levende Nike-bold, men han fik ikke timet sit forsøg med den fornødne akkuratesse, og endnu en chance gik køkkenvejen.

Stik mod spil og chancer

Mens man i Hornbæk-lejren blot ventede på at få hul på den berømte byld, ja, så slog Helsinge til på et af de få kontra-stød sat i gang af et ringe udkast fra Hornbæks keeper Søren Byskov på et tidspunkt, hvor gæsterne var i undertal (adv. til Thomas Holm). Helsinges Dennis Petersen var på pletten i venstre side, hvor han nærmest fik puffet et indlæg i mål. Dermed 1-0 til Helsinge kort før pausen stik mod spil og chancer.

To dyre advarsler

I starten af 2. halvleg var det Hornbæks tur til at være i overtal, og allerede efter små 10 minutters spil burde indskiftede Kasper Müller have bragt balance i regnskabet på et perfekt oplæg fra Casper Porsgaard, men hovedstødet gik lige forbi. Senere var Thomas Holm, der sæsondebuterede, tæt på efter et inddirekte frispark tæt på målstregen. Og samme Holm stod lidt senere fadder til endnu en stor chance, som Kasper Müller misbrugte.
Midtvejs i 2. halvleg indtraf så den episode, som fik afgørende betydning for udfaldet. Således blev både Nicolai Hermann og Kasper Müller præsenteret for et gult kort, og selvom dommen var hård, specielt mod førstnævnte, så stod kendelsen ikke til at ændre, og Hornbæk blev derfor reduceret til ni mand i 10 minutter. En periode Helsinge udnyttede maksimalt, idet hjemmeholdet scorede to gange, og dermed definitivt lukkede kampen. To glimrende mål iøvrigt og begge sat ind af Jesper Hansen uden chance for Søren Byskov i Hornbæk-målet.
Dermed 3-0 til Helsinge og med kun et kvarter tilbage var det så som så med hornbækkernes tiltro til et lille mirakel. Træner John Larsen forsøgte med en mere offensiv opstilling og spillede resten af kampen med kun tre spillere bagude. Det gav flere chancer til hjemmeholdet, og faktisk var Helsinge tættere på 4-0 end Hornbæk på reducering.

Mere kynisme

Nederlaget betyder, at Hornbæk mistede et vigtigt skridt i topstriden. Spillemæssigt var Hornbæk bedre end Helsinge, men foran mål kneb det med effektiviteten og kynismen, og ind i mellem blev der nipset lidt for meget. Det bliver der forhåbentligt lavet om på når Brede kommer på besøg på Pedella Park allerede på tirsdag med kampstart kl. 18.15.

Helsinge-Hornbæk 3-0 (1-0)
1-0 Dennis Petersen (38)
2-0 Jesper Hansen (71)
3-0 Jesper Hansen (74)

Advarsel: Thomas Holm, HIF (32), Kenneth Jensen, HSI (45), Nicolai Hermann, HIF (68), Kasper Müller, HIF (68). Udvisning: Ingen. Tilskuere: ??. Dommer: Flemming Linnemann.

Hornbæks hold: Søren Byskov - Nicolai Hermann, Thomas Holm, Lars Saggau (2), Søren Storminger-Dalgaard - Shawn Engvej (2), Magnus Meulengracht (7), Casper Porsgaard (1), Morten Olsen (2) - Peter Fisker (1), Mikael Sørensen (1). Indskiftet: Kasper Müller, Alexander Brun. Ikke benyttet: Marco Panada. Stemmer er angivet i parentes.

Ugeposten skriver :

Helsinge Stadion lørdag eftermiddag. Gæsterne fra Hornbæk giver bolden op kl. 15.30 og i de næste 35 minutter fornemmer tilskuerne hvorfor Hornbæk har ligget i toppen af serie 2 i de sidste par sæsoner. Det er ikke meget offensivt spil man ser fra hjemmeholdets side, og af samme grund er den suveræne topscorer på holdet, Jesper “Jobbe” Hansen ganske anonym. Indtil halvlegens 43. minut. Pludselig opstår chancen ud af det blå – et indkast frem mod Jesper Hansen, der når den inden baglinien, en høj bold ind mod angrebskollega Dennis Petersen, og en målmand der tøver.

Dennis Petersen tøvede ikke og så stod det – lidt ufortjent – 1-0 efter de første 45 minutter.

Anden halvlegs første minutter blev en kamp mod overmagten igen. Kenneth Jessen var til afkøling i 10 minutter for en for sen tackling, og Hornbæk lagde presset højt. Da gæsterne ydermere blev tildelt et frispark kun et par meter fra mål, kom nerverne på højkant – både på banen og tilskuerpladserne. Men heldigvis var trængslen så stor i det lille målfelt at bolden blev sparket over mål, og efterhånden klingede Hornbæks pres ud.

Første indikation af at det måske godt kunne bære hele vejen, fik man i det 69. minut, da to Hornbæk-spillere måtte forlade banen med 10 minutter i rygsækken og det blev skriften på væggen for gæsterne. Kort efter lagde Mads Olsen en perfekt aflevering til Jesper Hansen, og han gav bolden så meget “tæsk” på sin vej mod 2-0, at støvlen faldt af i sparket. Tre minutter senere afgjorde Helsinges topscorer opgøret definitivt, da han efter et hurtigt træk forbi sin modstander, udplacerede målmanden.

Resten af kampen blev en sikker transport mod tre points – eneste “opsigtsvækkende” episode, var da Patrick Eriksen fik sin debut for Helsinge med et kvarter tilbage. Og det gjorde han godt.

Nordkysten.nu skriver:

HELSINGE I TETEN
Aggressive Hornbæk tæmmet
Søndag 30. august 2009 kl: 14:38

Helsinge Fodbold sikrede sig tre rare points i hjemmekampen mod Hornbæk IF, der igen i år ventes at spille med om pladserne i toppen af serie 2. Det blev 3-0 efter pauseføring på 1-0. Hornbæk IF lagde aggressivt ud og gik til den i duellerne. Igennem det første kvarter kom Hornbæk IF til mange indlæg uden dog og komme til de helt store chancer. Efter 20 minutters spil lykkedes det hjemmeholdet at få meget bedre fat i kampen - og mod slutningen af halvlegen kom belønningen.

HELSINGE: Der spillet hårdt og meget spil foregik på midten af banen. Der er ingen af holdene der rigtig finder rytmen som følge af de mange frispark, der bliver dømt i denne fase af kampen.

Efter 33 minutter fik Hornbæk IF et gult kort og blev dermed reduceret til 10 mand, og det gav for alvor hjemmeholdet rytme i rytmen i spillet. Der blev mere plads på midten og chancerne til Helsinge blev større.

To minutter før pausen tog Sebastian Ammentorp et hurtigt indkast og sendte Jesper Hansen til baglinjen. Med et godt overblik spillede han fladt ind til bagerste stolpe, hvor Dennis Petersen stormene til og scorede til 1-0.

Anden halvleg fortsætter som første med rigtigt meget spil midt på banen og mange frispark. Ingen af holdene kommer til de store chancer.

To Hornbæk-udvisninger afgør kampen
Men efter 70 minutter ændrede et frispark på Jesper Hansen kampen fuldstændigt.

Hornbæk IF får et gult kort for frisparket og yderligere et gult for at sparke bolden væk efterfølgende. Med to spillere i overtal fik Helsinge Fodbold kontrol på det hele.

Blot tre minutter efter udvisningerne gav det pote. René Pedersen slap igennem på højrekanten. Med en lang præcis aflevering spillede han Mads Olsen fri bagerst i feltet, og han spillede bolden bagud til Jesper Hansen, der sendte bolden i mål.

- Det er nok det flotteste og bedst spillede angreb fra vores indtil nu i serie 2, vurderer træner Flemming Topp.

Flot solo af Jesper Hansen
Blot tre minutter senere tog Jesper Hansen affære igen. Han modtog bolden godt 15 meter udenfor feltet og driblede hele vejen igennem Hornbæks forsvar for at placere den i det lange hjørne til en 3-0 føring.

Det sidste kvarter sad Helsinge Fodbold totalt på kampen og havde flere chancer til at udbygge føringen.

I Helsinge Fodbold ses nu frem til næste kamp, der allerede er tirsdag 1. september ude mod Blovstrød. Der fløjtes op kl. 18.15.